Iris wint Voice Kids 2017

21 April 2017 22:44 | muziek | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

De vijftienjarige Iris mag zich de winnares noemen van The voice kids. De kijkers gunden de ioepzuivere zangeres en haar coach Ali B de overwinning.

De winst van Iris kwam enigzins onverwacht voor kijkers die de stemming op Twitter volgden. Lange tijd was het juist de tienjarige Anna uit Team Ali die de gedoodverfde winnaar leek, zeker nadat ze daadkrachtige versies bracht van moderne klassiekers als Aretha Franklin's R.E.S.P.E.C.T. en Jennifer Hudsons' showstopper And I'm Telling You, uit de musical Dream Girls.

Krachtige stem

Desondanks was het uiteindelijk Iris die aan het langste eind trok. Ze was met 15 jaar praktisch een veteraan in het deelnemersveld: ze deed een aantal seizoenen geleden al eens een gooi maar sneuvelde toen halverwege. Na heel wat zangles, levenservaring en een krachtig geworden stem vocht ze zich terug tot een finaleplaats om er uiteindelijk met de winst van door te gaan. 

Ali Blij

Ali B was overdonderd en blij door de uitslag. Voor het eerst sinds hij als coach bij The voice kids betrokken is, gaat Ali er met de winst vandoor. Hij bedankte Iris en zei in een eerder commentaar al dat ze hem altijd mocht bellen voor hulp tijdens haar hopelijk lange loopbaan in het artiestenvak. 

Meer over