Jeroen van Koningsbrugge mag Wit Licht toch op single uitbrengen

Jeroen van Koningsbrugge hoeft zich geen zorgen te maken om een rechtszaak, want de artiesten uit The Passion mogen hun nummers tóch uitbrengen.

Het opnieuw opnemen en uitbrengen van de nummers die ten gehore zijn gebracht in The Passion door artiesten die aan de show hebben meegewerkt, is in principe toegestaan. Dat meldt het Commissariaat van de Media vrijdag.

The Passion

De afgelopen dagen was er de nodige ophef over singlereleases van nummers uit The Passion. 'Jezus' Jim de Groot en 'Judas' Jeroen van Koningsbrugge waren woedend omdat het erop leek dat het uitbrengen van de muziek verboden was door de Mediawet. Een storm in een glas water, blijkt nu.

Opnieuw opnemen

Het Commissariaat van de Media legt uit: "De EO/KRO heeft de artiesten terecht gewezen op het feit dat de artiesten niet mogen refereren aan beeldmerken en/of het tv programma van de EO/KRO. Maar er staat voor de artiesten niets aan hun artistieke vrijheid in de weg om de nummers opnieuw op te nemen en op single uit te brengen."

Wit Licht

Jeroen van Koningsbrugge wachtte de reactie van het Commissariaat niet af en besloot donderdag al om zijn veel geprezen versie van Wit Licht gewoon uit te gaan brengen. Nu blijkt dat hij niet bang hoeft te zijn voor een rechtszaak. Vrijdagochtend dook de zanger de studio in om Wit Licht op te nemen:


Goed doel

Jeroen van Koningsbrugge liet donderdag aan het AD weten dat hij eventuele opbrengsten van zijn single doneert aan een goed doel. Hij heeft gekozen voor de stichting Orange Babies, waarvoor hij zich al langer inzet. Orange Babies helpt zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika.

Lees ook:
Judas Jeroen van Koningsbrugge steelt de show in The Passion.

Reageren