Lieke van Lexmond verslaggeefster van The Passion 2014

9 april 2014 09:14 | muziek | Door Televizier

Lieke van Lexmond neemt de rol van verslaggeefster op zich tijdens The Passion 2014 in Groningen. De actrice en presentatrice doet live verslag van de processie.

In de stoet van mensen die het zes meter verlichte kruis door Groningen draagt, vraagt ze processiegangers het hemd van het lijf, zo meldt de EO. De zwangere Lieke ziet dat wel zitten en is nieuwsgierig: "Ik loop straks midden op straat tussen de mensen en ben heel benieuwd naar alle verhalen. Waarom lopen de mensen mee in deze tocht? Wat is hun motivatie?"

Tocht door de stad

De processie met het kruis zal beginnen op de middenstip van de Euroborg. Langzamerhand komt de stoet dan steeds dichter bij het hoofdpodium op de Vismarkt.

Nederlandse popsongs

In The Passion wordt het verhaal van de laatste dagen van Jezus op aarde verteld. Onder andere Maria (Simone Kleinsma), Pilatus (Jack van Gelder) en Judas (Jamai) zingen Nederlandse popsongs die door het verhaal soms een hele nieuwe betekenis krijgen. De rol van Jezus wordt vertolkt door 3J’s zanger Jan Dulles en de verteller van het paasverhaal is Beau van Erven Dorens.

The Passion 2014 is donderdagavond 17 april om 20:30 uur live te zien bij de EO/RKK op Nederland 1.

Meer over