Teruggetrokken

Oekraïne doet niet meer mee met Songfestival

We hoeven niets te vrezen van Oekraïne dit jaar. Het land trekt zich terug van het Eurovisiesongfestival. Want ze kunnen niemand vinden die mee wil doen.

Het liep allemaal op rolletjes totdat kandidaat Maruv de nationale finale won. Ze had een hele spannende act met knappe dames in gewaagde kleding, maar ze bleek iets te slim voor de mensen van de omroep. Murav moest een contract ondertekenen met allerlei gekke verplichtingen zoals het promoten van Oekraïne en daar bedankte ze voor. 


Geweigerd

'Geen probleem', dacht Oekraïne toen. 'We hebben nog genoeg andere kandidaten!' Vol goede moed gingen ze dus naar nummer twee en nummer drie, maar die hadden er allebei ook geen zin in. Geen act betekent helaas geen songfestival dus geeft Oekraïne het op. Dat heeft de nationale publieke televisie- en radiomaatschappij van Oekraïne laten weten.

Best heftig nieuws voor songfestival-intimi, want Oekraïne heeft al twee keer gewonnen en is een van de meest succesvolste landen van de afgelopen vijftien jaar... Wij lachen stiekem in ons vuistje, want Duncan Laurence is  weer een stapje dichter bij de overwinning. 

Meer over:

Reageren