I Miss You...

Songfestivalnummer Duncan Laurence lijkt vroegtijdig uitgelekt

Duncan Laurence zou officieel pas volgende maand bekend maken met welk liedje hij naar het Eurovisie Songfestival gaat. Nu lijkt de Nederlandse inzending vroegtijdig gelekt.

Oplettende Songfestivalfans hebben de laatste dagen het online oeuvre van de nog relatief onbekende zanger doorgespit en hen viel iets opmerkelijks op. 

Afstudeerwerk

Duncan studeerde af aan de Rockacademie in Tilburg. Als deel van zijn afstudeerwerk componeerde hij onder meer de ballad I Miss You waarin hij goed laat horen heel hoog te kunnen zingen. Een video van dat optreden stond tot voor kort nog gewoon op Youtube, maar is deze week om onverklaarbare wijze verdwenen. Dat dat de Nederlandse inzending hoogstwaarschijnlijk een ballad wordt maakt de verdwijning des te opmerkelijker.

Origineel nummer

Als de keuze inderdaad op I miss you is gevallen, is het logisch dat de song stilletjes verdwenen is. De Eurovisie organisatie hanteert strenge regels voor inzendingen, zo mogen alleen liedjes meedoen die niet eerder commercieel uitgebracht zijn. Voor alle zekerheid lijkt I miss you daarom verwijderd. IJverige Songfestivalfanaten wisten de track alsnog te achterhalen en opnieuw online te plaatsen.

Meer over:

Reageren