Gouden held

Omroep MAX een maand lang in het teken van Frank Boeijen

4 januari 2021 12:44 | muziek | Door Daisy Heyer

© Ferdy Damman
Omroep MAX gaat zanger Frank Boeijen een maand lang eren op verschillende manieren. De omroep heeft Boeijen uitgeroepen tot 'Gouden Held' in de Eregalerij van de Nederlandse Muziek. 

Vanaf maandag 4 januari staat Boeijen bij de omroep op verschillende manieren in het middelpunt van de belangstelling. Zo krijgt hij speciale aandacht in het Omroep MAX tv-programma Tijd voor MAX. Ook wordt er speciaal aandacht gegeven aan Boeijen in het radioprogramma Lunch Lekker met Daniël Dekker en via online gebeurt dat op MAX Vandaag. 

Muziekiconen

Gouden helden van de Nederlandse muziek is een speciaal, nieuw initiatief waarbij om de maand muziekiconen uit ons land geëerd worden. De eerste gouden held die gekozen werd was Rob de Nijs in november. Het initiatief is in het leven geroepen om artiesten te eren die al jaren aan de top van de Nederlandse muziekindustrie staan en die nog altijd relevant zijn. 

Carrière

Frank Boeijen zit al sinds de jaren '70 in de muziek. Met de Frank Boeijen Groep bracht de muzikant maar liefst elf albums uit. Ook solo scoorde hij grote successen. Zijn bekendste hit zijn Linda uit 1983, Zeg me dat het niet zo is (1990) en Zwart Wit uit 1984. 

In 2017 kreeg Boeijen nog een NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvre Award. Ook won hij in zijn carrière twee Edison-awards, een Zilveren- en een Gouden Harp. 

Meer over