Pharrell Williams en Al Gore organiseren Live Earth 2015

Pharrell Williams en Al Gore hebben de handen ineen geslagen om de wereldbevolking opnieuw te waarschuwen tegen opwarming van de aarde.

Al Gore heeft de hulp van alleskunner Pharrell Williams ingeschakeld om een nieuwe editie van Live Earth te organiseren. Tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos maakten ze bekend dat ze door middel van een etmaal vol muziek, uitgevoerd op zeven continenten, iedereen bewust willen maken van de huidige klimaatproblemen.

Live Earth 2015

De Live Earth-concerten worden achtereenvolgens in Parijs, New York, Rio de Janeiro, Peking, Sydney en Kaapstad uitgevoerd. Opvallend genoeg wordt er ook op Antarctica muziek gemaakt. Het laatste concert wordt namelijk uitgevoerd door een groep wetenschappers die er onderzoek doen naar het klimaat.

Happy

"We gaan letterlijk de mensheid in harmonie brengen", vertelde Pharrell tijdens de bekendmaking van Live Earth 2015. Hoe dit precies gaat gebeuren wil de zanger niet zeggen, maar de redactie van Televizier heeft al een idee! Wij denken dat wereldwijd 1 miljard mensen het nummer Happy van Pharrell Williams op hetzelfde moment gaan zingen. 

2007

In 2007 organiseerde All Gore de eerste editie van Live Earth. Toen traden onder meer Alicia Keys, Beastie Boys, Damien Rice, Foo Fighters, John Mayer, Madonna, Metallica, Paolo Nutini, Pharrell Williams en Red Hot Chili Peppers op. Welke artiesten er dit jaar aan Live Earth meewerken is nog niet bekendgemaakt.

Pharrell Williams was eerder te zien in een speciale uitzending van RTL Late Night.

Reageren