Trijntjes video bij Walk Along heeft iets weg van Common Linnets-clip

13 Maart 2015 10:36 | muziek | Door Televizier

© YouTube

Trijntje Oosterhuis gaat bij het Songfestival hopelijk The Common Linnets achterna. Voor de videoclip heeft ze in elk geval goed naar haar voorgangers gekeken.

Trijntje Oosterhuis moet het op 19 mei gaan waarmaken in Wenen: dan moet ze Europa (en Australië!) voor zich zien te winnen op het Eurovisie Songfestival. Gisteren lanceerde de zangeres de videoclip van haar nummer Walk Along.

The Common Linnets

Het zal heel moeilijk worden om de tweede plek van The Common Linnets vorig jaar te overtreffen, dus logisch dat Trijntje goed kijkt hoe Ilse DeLange en Waylon dat vorig jaar wisten te flikken. De Lady Of Soul kiest bij haar act voor dezelfde regisseur als The Common Linnets: Hans Pannecoucke. En ook de videoclip lijkt nu wel geïnspireerd te zijn op het filmpje bij Calm After The Storm.

Walk Along

Trijntjes clip bij Walk Along bestaat precies zoals de Common Linnets-video uit zwart-wit beelden, zonder duidelijke verhaallijn. Net als bij Ilse en Waylon zien we in de clip een vrouw en een man om elkaar heen dralen: hier zijn dat Trijntje en een jonge getatoeëerde spierbundel. Die onbekende man draagt zelfs - net als Waylon - af en toe een hoed!

Trijntje Oosterhuis

Verschillen zijn er natuurlijk ook genoeg: waar Ilse en Waylon door een veld liepen en niet zingend of dansend te zien waren, staat Trijntje met haar jonge god in een studio en zingt en danst ze vrolijk mee met de muziek. De sfeer is dus iets anders, maar toch doet de Traincha-video duidelijk denken aan de manier waarop onze Songfestival-inzending zich vorig jaar aan de wereld liet zien. Hopelijk heeft Trijntje dan ook net zoveel succes als The Common Linnets!

Bekijk hieronder de videoclip van Walk Along:

Meer over