Waylon schreef Songfestivalnummer niet zelf

1 Maart 2018 14:07 | muziek | Door Televizier

© BNNVARA

Het vierde Songfestivalnummer That’s How She Goes dat Waylon gisteravond bij De Wereld Draait Door zong, blijkt niet van hemzelf. Het lied is van de Amerikaanse countryzanger Mitchell Tenpenny.

Het nummer van Tenpenny heeft exact dezelfde titel, tekst en muzieklijn. In de versie van Waylon zijn wat achtergrondinstrumenten toegevoegd, maar de gelijkenis is onmiskenbaar. Tijdens De Wereld Draait Door beweerde Waylon dat hij alle vijf de Songfestivalnummers zelf had geschreven, maar dat blijkt niet waar.

That’s How She Goes

Mitchell Tenpenny schreef That’s How She Goes drie jaar geleden. Officieel kan Waylon het nummer wel gebruiken als inzending voor het Eurovisie Songfestival, zegt muziekkenner Stefan Raatgever in het Algemeen Dagblad. Volgens de regels mag een nummer tot november van het jaar vóór het Songfestival niet commercieel zijn uitgebracht. Dit is het geval met de versie van Mitchell Tenpenny; het is alleen te luisteren via YouTube.

Songfestival

De meningen over het nummer in DWDD gisteravond waren sterk verdeeld. Het zou verrassend zijn als Waylon daadwerkelijk met de song naar het Songfestival gaat, want de zanger heeft altijd aangegeven met een zelfgeschreven nummer mee te willen doen. De laatste van de vijf potentiële inzendingen laat hij vanavond horen bij De wereld draait door. Vrijdag maakt Waylon zijn keuze bekend.

Lees ook: Waylons tweede nummer was een onvervalste countryrockkraker.

Meer over