Waylon stijgt bij bookmakers Songfestival

12 Maart 2018 16:09 | muziek | Door Televizier

© William Rutten

De kansen van Waylon op het Eurovisie Songfestival stijgen volgens de internationale wedkantoren. Nu alle 43 inzendingen bekend zijn, is Waylon gestegen naar de zevende plek bij de bookmakers.

Afgelopen vrijdag stond Outlaw in Em nog op nummer 9, maar in het weekend steeg het Nederlandse countrynummer met twee plaatsen. Veel fans in Europa die alle nummers beluisterden vinden Waylon de topfavoriet.

Afbeelding

Alexander Rybak

De bekendmaking van de inzending van Noorwegen viel de bookmakers niet zo goed. Noorwegen stuurt namelijk opnieuw Alexander Rybak, die in 2009 al eens won met het nummer Fairytale. Hij kreeg de meeste stemmen in het Melodi Grand Prix 2018, het nationale songfestival van Noorwegen, maar was niet bij iedereen favoriet. Noorwegen blijft daarmee onder Waylon staan, op de 11e plaats.

#metoo-song

Voorlopig lijkt de grootste kanshebber Israel. Netta Barzilai staat op de eerste plaats met haar feministische song Toy, dat gaat over de #metoo-affaire. De tweede en derde plek worden momenteel bezet door Estland met La forza en de Tjechische Republiek met Lie to me. België staat net iets onder Nederland met een 9e plaats voor Sennek en haar nummer A matter of time.

Eurovisie Songfestival

Het Songfestival gaat dit jaar van start met de halve finales op 8 en 10 mei. Waylon mag zijn rockende Outlaw in em laten horen tijdens de tweede halve finale. De grote finale vindt plaats op zaterdag 12 mei. Voor het festival begint, zijn er promotie-concerten in verschillende Europese steden. Op 14 april treden de kanshebbers op in AFAS Live in Amsterdam.

Lees ook: De regisseur van Calm After the Storm verzorgt opnieuw het nummer van Waylon… en de Vlaamse Sennek.

Meer over