Waylon zingt vanavond eerste Songfestivalliedje in DWDD

Vanavond presenteert Waylon het liedje waarmee hij mogelijk naar het Songfestival gaat. Het is de eerste in een reeks van vijf nummers die hij bij De Wereld Draait Door ten gehore zal brengen. Op 2 maart horen we met welke song de zanger daadwerkelijk naar Lissabon gaat.

In de achtereenvolgende uitzendingen van De Wereld Draait Door op vrijdag t/m donderdag zal Waylon zijn vijf potentiële nummers live ten gehore brengen. In eerste instantie leek het erop dat het publiek nog enige inspraak zou hebben, maar in overleg met AVROTROS heeft Waylon al besloten met welk lied hij ons op gaat vertegenwoordigen in Portugal.

De Wereld Draait Door

Hij houdt dit nog tot de uitzending van 2 maart geheim. Dat is een redactionele keuze, laat De Wereld Draait Door weten aan het AD. “Wij willen de kijkers deelgenoot maken van wat er komt kijken bij het maken van een nummer voor het Eurovisie Songfestival. Hoe is de keuze voor het uiteindelijke nummer tot stand gekomen? Waarom vallen de andere nummers af?’’ Omroep AVROTROS, die verantwoordelijk is voor het Songfestival, sluit zich hierbij aan.

Songfestival

Waylon vertegenwoordigt Nederland op 10 mei in de tweede halve finale. De poule des doods waarin hij is beland, zal voor hem echter geen probleem vormen.

Lees ook: Dit zijn de concurrenten van Waylon.

Meer over:

Reageren