Slachtoffers aan het woord

Confronterende docu Jeffrey Epstein: Filthy Rich staat nu op Netflix

27 mei 2020 06:00 | netflix | Door Televizier

© Netflix
Hoe een stinkend rijke miljonair tientallen meisjes seksueel misbruikte en er ook nog bijna mee wegkwam. In Netflix' docuserie Jeffrey Epstein: Filthy rich vertellen zijn slachtoffers hoe Epstein hun leven verwoestte.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich gezien? Misschien vind je Trial by media ook interessant 

Al voordat de #metoo-beweging op gang kwam, bracht James Patterson in 2016 een boek naar buiten over het seksuele, op macht beluste misbruik van Jeffrey Epstein. De miniserie Jeffrey Epstein: Filthy Rich is gebaseerd op dit boek over de ‘stinkend’ rijke zakenman, die in 2019 werd gearresteerd op verdenking van mensenhandel en van het seksueel misbruiken van tientallen minderjarige meisjes.

Slachtoffers Epstein

In de docuserie komen jonge meisjes en vrouwen die Epstein aangeklaagd hebben. Ze vertellen – soms voor het eerst – welke blijvende littekens de daden van de miljonair bij hen heeft achtergelaten. Hun verhalen maken duidelijk hoe de pedofiel door manipulatie en machtsmisbruik een machtig netwerk had opgebouwd; hij wist zelfs een geheime deal met de regering te sluiten. Epstein werd in augustus vorig jaar dood aangetroffen in zijn cel.

De vierdelige serie Jeffrey Epstein: Filthy Rich staat vanaf 27 mei op Netflix.

Meer over