Drie Oscarwinnaars

Eerste beelden The Irishman, de duurste Netflix film ooit

31 juli 2019 16:20 | netflix | Door Televizier

© Netflix
De eerste beelden van The Irishman, de duurste Netflix-film ooit, staan nu online. De film van Martin Scorsese met Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci is komend najaar te zien bij de streamingsdienst.

The Irishman is in meerdere opzichten een film om naar uit te kijken. In eerste plaats natuurlijk omdat in deze film geregisseerd is door Martin Scorsese, bekend van onder meer Taxi Driver, Goodfellas en The Wolf of Wallstreet. Daarnaast worden de hoofdrollen in deze Netflix-original gespeeld door Hollywoodveteranen Robert De Niro, Al Pacino én Joe Pesci. Het verhaal rond The Irishman is geschreven door Steven Zaillian, die ook de scripts schreef voor onder meer Schindler's List en Gangs of New York en de HBO-serie The Night Of.

Misdaad in de 20e eeuw

In The Irishman spelen De Niro, Pacino en Pesci sleutelrollen in de georganiseerde misdaad in het naoorlogse Amerika. Het verhaal van wordt verteld vanuit oorlogsveteraan Frank Sheeran (De Niro), een oplichter die samenwerkte met een paar beruchte figuren uit de 20e eeuw. De film beslaat een aantal decennia en beschrijft een van de grootste onopgeloste mysteries in de Amerikaanse geschiedenis: de verdwijning van de legendarische vakbondsleider Jimmy Hoffa (Pacino). 

Netflix-sterrencast

Met 175 miljoen dollar is The Irishman ook nog eens de duurste Netflix-film tot nu toe gemaakt. Een groot deel daarvan zal ongetwijfeld in het honorarium van de sterrencast zijn gaan zitten. Toch kunnen we ook een hoop moois verwachten, want de film zou 300 scènes bevatten; een erg hoog aantal voor een film.

De film is dit najaar te zien op Netflix. Een precieze datum volgt nog. 

Meer over