Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

Netflix heeft weer een nieuwe wonderlijke docu voor ons: Tiger King

11 maart 2020 11:48 | netflix | Door Irma Tomas

© Netflix
De volledige titel van de documentaire is Tiger King: murder, mayhem and madness en daarvan is niets overdreven, zo valt te zien in de trailer. 

Netflix wordt steeds meer een specialist in bijzondere -en meestal ook goede- documentaires. Na Wild wild country, Evil genius, Tell me who I am, en Don't fuck with cats is vanaf 20 maart Tiger King: murder, mayhem and madness te zien op de streamingdienst. Hoofdpersoon is de 56-jarige Joseph Maldonado-Passage oftewel Joe Exotic, die ook al eens bezoek kreeg van Louis Theroux

Welpjes om te aaien

Joe Exotic was tot voor kort eigenaar van het Garold Wayne Exotic Animal Memorial Park in Wynnewood, Oklahoma. De kleurrijke Joe begon met een klein park maar dat liep in de loop der jaren uit tot een gigantische dierentuin met meer dan 1200 wilde dieren. Bezoekers gingen op de foto met tijgers en mochten welpjes aaien en Joe fokte ook zelf met de tijgers zodat er altijd genoeg welpjes voorhanden waren. 

Moord

De aartsvijand van Joe heette Carole Baskin, de oprichter van Big cat rescue. Zij zette alles op alles om de praktijken van Joe een halt toe te roepen. Dat was weer tegen het zere been van Joe die op zoek ging naar iemand om zijn rivaal voorgoed uit te schakelen. Spannend! 

Meer over