Mysterie onthuld

Spoiler: dit personage gaat dood in Modern Family

25 oktober 2018 09:44 | netflix | Door Televizier

© ABC
Sinds maker Christopher Lloyd liet weten dat een personage uit Modern Family in seizoen tien het loodje zou leggen, werd er volop gespeculeerd over het slachtoffer. Gisteravond was dé aflevering op Amerikaanse televisie.

Veel mensen dachten dat het misschien Jay zou zijn. Hij is immers de oudste en volgens Christopher Lloyd was het een niet onbelangrijk personage dat we zouden moeten missen in Modern Family. Ariel Winter liet zich echter in een interview ontvallen dat haar serie-opa waarschijnlijk bespaard zou blijven: "We zijn allemaal erg verdrietig dat dit personage ons gaat verlaten. Het is waarschijnlijk geen ouder personage van wie je denkt dat het zal gaan."

DeDe

En dat klopt. Het was niet Jay, maar DeDe (Shelley Long), de ex-vrouw van Jay en moeder van Claire en Mitchell. In de serie hoort Claire het nieuws van Jerry, de nieuwe man van DeDe. En dat terwijl ze zich net in een spinnenkostuum heeft gehesen - de familie bereidde zich namelijk voor op weer een onvergetelijke Halloween. 

Doodsoorzaak

Gedurende de aflevering zien we hoe de familieleden omgaan met hun verdriet. Terwijl Claire en Mitchell herinneringen ophalen aan hun moeder, gaan ook kleinkinderen Haley, Luke, Alex en Lily allemaal op hun eigen manier met het verdriet om. DeDe blijkt te zijn overleden in haar slaap, nadat ze een ontmoeting met een groep wolven, een val door het ijs en zelfs een avontuur in de maag van een walvis overleefde op een vakantie. 

Nederland

Momenteel wordt het tiende seizoen uitgezonden op de Amerikaanse zender ABC. In Nederland moeten we nog even wachten tot we de langverwachte aflevering kunnen bekijken: in januari 2018 is het te zien bij Comedy Central. 

Meer over