'Barend en Van Dorp beste programma'

20 oktober 2009 10:42 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het wordt in het onderzoek behandeld als een vak apart: commerciële televisie. Veertien televisiedeskundigen kozen in opdracht van de VARA gids het beste commerciële tv-programma, en dat werd talkshow Barend en Van Dorp.

De deskundigen, bestaande uit televisiewetenschappers en recensenten, maakten een Top 20 van de beste commerciële programma's.

Divers
De uitkomst was divers. Zo komt het dat talkshow Barend en Van Dorp (soms wordt ook Villa BvD, de zomerse voetbalvariant, genoemd) op de voet gevolgd wordt door realityshow Big Brother.

Daarna volgt op de derde plaats talkshow I.S.C.H.A, van wijlen journalist en schrijver Ischa Meijer. Opvallend is dat van de top drie geen enkel programma nog wordt uitgezonden.

Nieuws en entertainment
De lijst is nog diverser. Tv-serie Gooische vrouwen krijgt een vierde plaats, en RTL Nieuws staat op de vijfde plek.

De wisseling van nieuws en entertainment blijft gedurende de hele lijst terugkomen. Later volgen nog De gouden kooi, RTL Boulevard, Goede tijden, slechte tijden en Hart van Nederland.

Jarig
Dit jaar viert RTL 4 haar twintigjarig bestaan. Daarmee was de zender de allereerste commerciële zender van Nederland. De zender zendt dit tv-seizoen dan ook met enige regelmaat programma's uit die in het teken staan van deze verjaardag.

Meer over