ABC weigert Ghost Whisperer

28 mei 2010 14:19 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De Amerikaanse tv-zender ABC heeft 'nee' gezegd tegen een mogelijke overname van de serie Ghost Whisperer. Daarmee valt nu definitief het doek voor actrice Jennifer Love Hewitt.

Toen CBS, de zender die de serie nu uitzendt, vorige week bekend maakte van plan te zijn te stoppen met Ghost Whisperer, kwam niet veel later het nieuws naar buiten dat 'concullega' ABC overwoog om de serie over te nemen.

ABC Studios is mede-eigenaar van het programma. CBS zond de serie uit, maar ABC kon dus als mede-eigenaar aanspraak maken op uitzendrechten als CBS de show zou schrappen.

Geen heil
Fans waren blij met het nieuws. De serie is ondanks dalende kijkcijfers in de Verenigde Staten wereldwijd nog steeds populair.

Donderdagavond was daar echter het slechte nieuws: ABC ziet geen heil in een overname van de serie. Een reden daarvoor is niet gegeven.

Einde
De schrijvers van de serie maakten het nieuws zelf bekend. In een verklaring stelden ze: "Na vijf mooie seizoenen en meer dan honderd afleveringen, is het einde van Ghost Whisperer nu gekomen. We keren niet terug met een zesde seizoen."

En als emotioneel slot schreven ze: "We hebben een geweldige tijd gehad en we zijn veel dank verschuldigd aan iedereen die bij de serie betrokken was. Wij blijven bij ABC Studios werken en kijken uit naar het ontwikkelen van talloze andere projecten."

Meer over