Achtergrond | Commissaris 'Derrick' Bolt lost het op in Spoorloos

Derek Bolt moet al zijn speurderskwaliteiten uit de kast trekken om deze Spoorloos-zaak op te lossen.

Derk Bolt waande zich in een krimi toen hij begin dit jaar bij de flat van een tipgever in Duitsland arriveerde en ontdekte dat de man een paar dagen eerder was vermoord.

Sanatorium

Derek was op zoek naar kinderen van Anton Gartner. Diens zoon Ronald (46, foto) had de redactie van Spoorloos benaderd met de vraag of Anton nog leefde en of er nog broers of zusters van hem rondliepen. Hij kende zijn vader alleen van naam. Ronald's moeder leerde Anton kennen toen ze in Davos in een sanatorium lag. Toen zij een kind (Ronald) van hem verwachtte, liep hun relatie op de klippen en vertrok hij met de noorderzon. Anton Gartner overleed in 1997; hij bleek in een graf te liggen met drie andere mannen.

Op tijd

‘Derrick’ Bolt vond het adres van een familielid van een van de gestorvenen, ene Ingo. Bij hem hoopte hij meer aan de weet te komen, maar de verslaggever stuitte op een met politielinten afgezette woning. Ingo leefde niet meer; het spoor liep letterlijk dood. In februari was zijn avontuur in Spoorloos te zien; in de aflevering van vanavond zet Derk zijn naspeuringen voort. Hij weet intussen dat Ingo een stiefzoon van Anton Gartner was. Slaagt hij erin om meer nabestaanden op te snorren en komt hij ditmaal wel op tijd?¬†

Spoorloos, 21.15 uur, Ned. 1

Reageren