Anouk eindigt tijdens repetities Songfestival finale op 21e plaats

De algemene verwachting is dat Anouk vanavond hoog gaat eindigen. Maar tijdens de repetitie van de uitslag van het Eurovisie Songfestival, blijkt dat de rest van Europa haar liedje niet ziet zitten.

In een uitgelekt YouTube filmpje is te zien hoe Songfestival presentatrice Petra Mede in een uitgestorven Malmö Arena de uitslag repeteert.

"Les Pays Bas, douze points"

Eén voor een komen de afgevaardigden van de 39 deelnemende landen per straalverbinding in beeld om hun punten door te geven. Daaruit blijkt al snel dat Anouk niet zo geliefd is als werd verwacht. Frankrijk geeft Nederland haar 12 punten, maar uiteindelijk blijft Birds steken op 75 punten en een teleurstellende 21e plaats. Grote winnaars zijn Ierland, IJsland en Zweden met elk 113 punten. 

Eurovisie stemmersbedrog?

Wat is er aan de hand? Geen massaal stemmersbedrog, maar een volledig verzonnen uitslag. Tijdens de repetities is het vooral van belang dat alle verbindingen werken zodat de finale zo soepel mogelijk verloopt. De punten worden geheel voor de vorm automatisch en volledig willekeurig toegekend. Hoeveel punten Anouk écht bij elkaar weet te sprokkelen, zal vanavond blijken tijdens de meer dan 30 minuten durende uitslag.

Reageren