Anouk zat niet per toeval in de laatste envelop

De spanning was te snijden toen Anouk pas als laatste finalist werd genoemd tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het blijkt echter een slimme truc. 

3.7 miljoen Nederlanders zaten nagelbijtend voor de buis toen presentator Petra Mede de eerste tien finalisten van het Eurovisie Songfestival bekend maakte. Uiteindelijk bleek Anouk in de allerlaatste envelop te zitten.

Moedwillig ingebouwd spanningsmoment

Dit spanningsmoment was moedwillig ingebouwd, zo onthult Sietse Bakker, eindverantwoordelijke van het Songfestival. "De voorspelbare landen zitten niet bij de laatste enveloppen, want je wilt de spanning richting het einde opbouwen", zo verklaarde Bakker tegen Omroep West.

Nederland als laatste uit de hoge hoed

Om die spanning optimaal op te bouwen, besloten Bakker en de andere verantwoordelijken dat de volgorde van de uitslag werd aangepast. Anouk moest en zou als tiende kandidaat bekend worden. Bakker: "Omdat Nederland al acht jaar op de finaleplaats wacht, dachten we dat die drie minuten er ook nog wel bij konden. Daarom hebben we Nederland als laatst uit de hoge hoed laten komen."

Reageren