AVRO komt met junior-versie So you think you can dance

Ewout Genemans blijft in de kinderhoek. Na het junior songfestival mag de presentator zich dit voorjaar ontfermen over de nieuwe talentenjacht Junior dance.

Junior dance volgt grotendeels, maar staat los van, het format van de populaire dansshow So you think you can dance.

Ewout Genemans gaat op zoek naar dansers in de leeftijd van 9 tot en met 15 jaar. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Na vier auditieshows en vier dance kamp afleveringen wordt in twee live-uitzendingen bepaald wie de beste jeugdige dansers zijn.   Er wordt gestart met vier auditieshows, gevolgd door 

Peter Lubbers, directeur media bij de AVRO, vindt het een mooi project. "Junior dance is een logisch vervolg op het Junior songfestival, dat al jaren mateloos populair is bij de jongere kijkers. Met dit nieuwe dance-format bieden we zaterdagavondamusement voor de jeugd en het hele gezin."

Jonge dansers kunnen zich tot en met 1 februari 2012 aanmelden voor diverse categorieën. De winnaar wordt gekozen door zowel het publiek als een vakjury. Hij of zij mag optreden bij de internationale finale van het Eurovisie Junior Songfestival 2012.

Junior dance komt vanaf maart op zaterdagavond op de buis bij Z@pp op Nederland 3.

 

Meer over:

Reageren