Bert van der Veer schrijft biografie van Patricia Paay

Bert van der Veer had wel ‘wat’ interesse in het schrijven van de biografie, maar na een paar gesprekken met Paay wist hij het zeker. “Ze vertelde zoveel mooie dingen”, aldus Van der Veer.

“Ik heb haar gebeld om te vragen of ze serieus was, maar ze twijfelde nog. In het begin leek het me 'wel leuk' om het boek te maken, maar na een paar gesprekken moest en zou het me lukken ook. Ze vertelde zoveel mooie dingen", vertelt Bert van der Veer aan het AD.

De boze mailtjes van Paay

Bert van der Veer verbaasde zich over de openheid van de diva. Een groot deel van de biografie gaat natuurlijk over de scheiding van Adam Curry en hij kreeg zelfs mailtjes onder ogen, die niet bepaald aardig waren. “Ze is misschien wel opener dan ik. Ik heb die mails van Patricia mogen lezen en heb besloten ze niet in het boek te plaatsen. Vooral omdat je dit soort mails ook in het perspectief van het moment moet zien.”

Levenslustige diva

Ook verbaasde Van der Veert zich over de levenslust en het opgewekte karakter van Paay. “Ze kon na haar scheiding wel in haar bed blijven liggen met het idee dat ze zo zielig was, maar daarmee schiet ze niets op. Dus ze bedacht dat ze aan het werk moest om haar leven op orde te krijgen”

De borsten van Patricia Paay

Voor de biografie gaat niks te ver, Bert wou ook alles weten over de ingrepen die de diva had laten uitvoeren. “Ik wilde precies weten wat ze had laten aanpakken om op haar 64ste er nog zo goed uit te zien. Na de geboorte van Christina heeft ze wat aan haar borsten laten doen. Daarna vond ze ze weer te groot, heeft ze ze kleiner laten maken en daarna weer groter, dacht ik. Ik ben de chronologie van haar borsten een beetje kwijt.”

Reageren