Blinde kokkin maakt de tongen los in MasterChef Amerika

De Texaanse studente Christine Ha verbaasde iedereen bij de audities van het Amerikaanse Masterchef. Een blinde kokkin, dat hadden ze nog niet eerder meegemaakt.

Volgens kok en MasterChef-jurylid Gordon Ramsay is er geen enkele professionele kok, maar zou Christine zo maar eens de eerste kunnen zijn. Ramsay vindt dat ze kookt als een engeltje. „Ze maakt eten dat net zo goed is als in mijn restaurants geserveerd wordt. Ze voelt de ingrediĆ«nten. Ik heb zoiets nog nooit gezien.”

Smaakpalet
Christine Ha deed gisteren auditie voor seizoen 3 van MasterChef en mocht meteen door naar de volgende ronde. En volgens Ramsay zou ze wel eens een groot voordeel kunnen hebben in vergelijking tot de andere kandidaten. „Haar smaakpalet is veel beter dan dat van ziende mensen. Ze weet precies wanneer een gerecht goed gekruid is of wanneer de smaak perfect is.”

Blind cook
Christine (28) werd op haar negentiende blind door een zeldzame auto-immuun ziekte. Ze is bezeten van koken en heeft een blog over eten getiteld The Blind Cook.

Kijk voor leuke kookproducten in de TelevizierShop. Hieronder alvast een greep uit het assortiment:

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingNieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden

Reageren