Boer Zoekt Vrouw misschien geschrapt door bezuinigingen

1 November 2012 12:01 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Volgend jaar verdwijnen er een hoop tv-programma’s bij de publieke omroep. Het huidige programma-aanbod wordt onbetaalbaar.

Omroepbaas Henk Hagoort voorspelt zware tijden voor de Publieke Omroep, dat door de bezuinigen van het nieuwe kabinet sterk moet krimpen. “De KRO maakt nu Spoorloos, De Reünie en Boer Zoekt Vrouw, dat gaat straks niet meer", waarschuwde hij op Radio 1. 

Bezuinigingen

De Publieke Omroep moest dit jaar al 200 miljoen euro bezuinigen, onder het nieuwe kabinet komt daar nog eens 100 miljoen euro bij. Volgens de omroepbaas is dat de ‘doodsteek’ voor vele bekende programma’s.

Ouderen óf kinderen

Verder kan de Publieke Omroep niet langer alle kijkers tevreden houden. "Programmering voor ouderen én programma's voor de kinderen, dat kan niet meer allebei. We zullen keuzes moeten maken”, aldus Hagoort. 

Sport blijft

Ondanks de bezuinigingen blijft sport wel prominent aanwezig bij de Publieke Omroep. “Want”, zo zegt Hagoort, “als de publieke omroep stopt met het aanbieden van de populaire sporten, verdwijnen die achter de decoder.” Op dit moment betaalt een huishouden 70 cent per maand voor het sportaanbod van de NOS. Een abonnement op een sportkanaal kan oplopen tot 15 euro per maand.

Meer over