Brandweerhunk wordt musicalster

Wat te doen na jarenlang dag in dag uit dezelfde rol te hebben gespeeld in een soap? Diezelfde rol finaal op de hak nemen op het toneel! Lorenzo Lamas, in The bold and the beautiful beter bekend als de stoere Hector Ramirez, speelt in Amerika momenteel in een succesvolle musical.

In eerste instantie was de carrièreswitch niet geheel vrijwillig. Lorenzo vertelde in een interview dat zijn beslissing vooral een praktische overweging was. Hij is vader van drie kinderen en er moet brood op de plank komen. Een hitserie liet lang op zich wachten, dus besloot hij een kijkje te nemen in de wondere wereld van de musical.

George Gershwin
En dat bevalt hem prima. Lorenzo treedt op met een stand-up comedy gezelschap waarin hij liedjes zingt die zijn ouders hem ooit geleerd hebben. "Vroeger in de auto zongen wij al Broadway-klassiekers van componisten als George Gershwin", zei hij in het interview. Daarnaast maakt hij tijdens de voorstelling ook regelmatig zijn soapimago compleet belachelijk.

Oude glorie
Zijn fans kunnen de parodie op hun favoriete soap wel waarderen. Dat de brandweerman ook daadwerkelijk kan zingen kwam voor velen dan wel weer als een verrassing.

Verandering
Lorenzo vindt het allemaal prima: "Ik stel mij zo toegankelijk mogelijk op. Het leven is een reeks veranderingen," zegt de hartenbreker van weleer alsof hij een introfilmpje voor een soap inspreekt. "Op dit moment draait mijn carrière vooral om mijn kinderen."

Reageren