Bye bye Dorothea!

21 juli 2008 11:21 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Fans van Dorothea Grantsaan moesten het afgelopen weekend even slikken: hun geliefde GTST-personage wordt namelijk uit de soap geschreven. De reden? De rol van actrice Chris Comvalius zou wel zo'n beetje op zijn.

Er wordt echter ook gefluisterd dat Neerlands oudste soap de dalende kijkcijfers wil tegengaan door de soap drastisch te verjongen (zoals eerder bij ONM het geval was). En een oude 'taart' als Dorothea (zestig jaar) past niet in deze nieuwe formule.

Vrede
Chris betreurt de beslissing van de schrijvers, maar heeft er wel vrede mee. "Ze willen verjongen en ik ben de oudste." Al had ze zelf graag nog wel een tijdje langer bij de soap willen blijven. "Je hebt een zwarte vrouw in de serie, doe er wat mee. Voor mij gebeurde dat niet genoeg", aldus de actrice in een interview met AT5.

Laatste dag
Hoe en wanneer Dorothea het fictieve stadje Meerdijk voorgoed achter zich zal laten is nog niet helemaal duidelijk, maar ga er maar vanuit dat Chris de eerste weken van het seizoen nog gewoon in de soap te zien is.

Meer over