Contract Herman den Blijker bij RTL met drie jaar verlengd

17 April 2014 09:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Herman den Blijker mag weer drie jaar door bij RTL. De tv-kok tekende een nieuw contract bij de zender, die ‘verschillende programma’s’ voor de kok in ontwikkeling heeft.

Herman den Blijker heeft al vele kookprogramma’s op zijn naam staan. Onder andere de programma’s Herrie in de Keuken, Herman Helpt, Herman Zoekt Chef en Herrie Gezocht.

Van Yorin naar RTL 4

De kok begon bij Yorin (het vroegere RTL 5), waar programmadirecteur Erland Galjaard Den Blijker ontdekte. Galjaard is blij dat Herman bij RTL blijft: “ Herman is een unieke en geweldige tv-persoonlijkheid. Met zijn opvallende aanpak en verschijning, zijn visie op het gebied van restaurantconcepten en feeling voor het maken van heerlijk eten is hij een belangrijke factor voor onze zender.

Hij snapt het

Daarbij voelt hij feilloos aan wat de kijker wil: op een amuserende, begrijpelijke manier geinformeerd worden over koken en het opzetten en runnen van restaurants. Met alle Herrie-programma’s, Mijn Tent Is Top en de vernieuwde kookwedstrijd The Taste is hij gezichtsbepalend voor RTL 4 op de dinsdagavond. Daarom ben ik blij dat wij Herman opnieuw aan ons hebben kunnen binden.”

Herman Gaat Ver

Komend seizoen krijgt Den Blijker een nieuw programma, genaamd Herman Gaat Ver. Daarin krijgen verschillende kandidaten een pop-up restaurant. Een vrachtwagen is dan ingericht als keuken met restaurant. Op die manier rijden de kandidaten van hot naar her door heel Europa heen. Uiteindelijk blijft er één winnaar over.

Met zijn programma Herrie in de Keuken behaalde Herman hoge kijkcijfers.

Meer over