Cornald Maas pleit voor afschaffen voorrondes Songfestival

Als het aan Cornald Maas ligt, schaft Nederland na de winst van Anouk per direct de voorrondes van het Nationaal Songfestival af. 

Het succes van Anouk heeft volgens Cornald Maas bewezen dat volgend jaar de voorrondes afgeschaft moeten worden.

TROS en AVRO willen voorrondes in 2014

Die mening is in strijd met de plannen van de TROS en AVRO. De omroepen organiseren volgend jaar het Songfestival en Maas weet al dat er, net als voorgaande edities, gesproken wordt over een reeks nationale voorrondes. Volgens Maas is dit gezien het succes van Anouk, die er op stond direct door te mogen en haar eigen liedje te kiezen, geen goed plan. 

Wie volgt Anouk op?

Als het aan Cornald ligt, eindigt Anouk komende zaterdag in elk geval in de middenmoot van de top 10. Dit is sinds 1999 al niet meer voorgekomen. Desondanks is het nu al lastig om het succes van de Haagse zangeres te overtreffen voor de Nederlandse inzending van 2014. Maas stelde bij Pauw & Witteman voor dat er alleen grote sterren als Trijntje Oosterhuis mee doen. Ook een succesvolle nieuwkomer als Laura Jansen zou volgens Cornald kans maken.

Meezingen in De La Mar

Maas kan het weten. De Songfestivalkenner mag tijdens de finale de punten doorgeven voor Nederland en presenteert live vanuit het Nieuwe De La Mar theater een songfestival avond waar het liedjesfestijn rechtstreeks te volgen valt.

Cornald smst met Anouk

Cornald heeft daarnaast ook sms contact met Anouk. Zo stuurde hij haar gister na de repetities voor de vakjury een bericht dat ze wat meer contact moest maken met de camera's, en dus de kijkers thuis. De zangeres stuurde daarop vrij snel terug dat ze zenuwachtig was, maar te beloven er op te gaan letten.

Reageren