Daan Schuurmans speelt chique speurder in Heer en Meester

Daan Schuurmans speelt Valentijn Rixtus Bentinck in de luchtige Max-misdaadserie Heer & Meester. Valentijn is een rijk man met een bijzonder verleden, die mee helpt speuren naar misdaad in hoge kringen.

Hij werd vlak na zijn geboorte te vondeling gelegd bij een katholiek internaat. Zorgen over zijn financiƫle toekomst hoefde hij zich niet te maken, want als hij zich aan een gedetailleerde set met regels zou houden, zou hij dankzij een indrukwekkende nalatenschap nooit geldzorgen hoeven te hebben.

Informatiebron

Valentijn is inmiddels een heer van tegen de veertig en kent de Nederlandse jetset op zijn duimpje. Dat komt de ambitieuze officier van justitie Suze goed uit. Zij gebruikt hem graag als informatiebron voor misdaden die in hogere kringen worden gepleegd.

Rijke bankier

In de eerste aflevering krijgt Valentijn te maken met Sebastiaan Meyer Swantee. Deze rijke bankier geeft een exclusief gemaskerd bal. Valentijn is niet voor het feest uitgenodigd, maar besluit hem toch met een bezoekje te vereren. Hij vermoedt dat Meyer Swantee documenten in huis heeft die hem meer kunnen vertellen over de herkomst van zijn trustfund – en dus zijn verleden.

Moordverdachte

Zonder enige moeite mengt Valentijn zich tussen de gasten en krijgt direct prettig contact met de verleidelijke dochter des huizes Elise. Maar door een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden komt Valentijn in handen van Justitie en al snel blijkt hij hoofdverdachte in een moordzaak. Op het politiebureau ontmoet hij de mooie en ambitieuze officier van justitie, Suze Geleijnse...

Reageren