De echte geestenfluisteraar

27 maart 2008 18:36 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Net als Medium is ook Ghost whisperer voor een deel gebaseerd op 'waargebeurde' verhalen, namelijk de ervaringen van James van Praagh. Dit medium is helemaal niet verbaasd over het gigantische succes van de serie: "Ik had het precies zo voorspeld!"

De Amerikaanse James van Praagh is ervan overtuigd dat er tegenwoordig opvallend veel vraag is naar dit soort series: “Mijn boeken doen het heel erg goed en mensen hunkeren gewoon naar meer”, zei hij in een interview met UGO.com. “Eigenlijk wil iedereen wel meer weten over de dood.”

Generatie
Het medium denkt dat dit ook te maken heeft met de tijd waarin we leven: “Het is iets van deze generatie. We zijn eraan gewend om anders naar dingen te kijken, zitten niet zo vastgeroest in religie. We voelen dat er meer is en zijn nieuwsgierig naar wat dat andere zou kunnen zijn.”

Doodgaan
Volgens James hoeven we dan ook helemaal niet bang te zjn voor de dood. “Mensen zijn alleen maar bang omdat het onbekend. Iedereen is altijd bang voor het onbekende. Sterven is heel natuurlijk, het is gewoon een andere manier van zijn. Doodgaan is hartstikke makkelijk, leven is veel moeilijker!”

Meer over