De Frogers: effe geen cent te makken

"Ik kan niet zeggen dat ik iets tekort kom", zingt René Froger in zijn grootste hit, Alles kan een mens gelukkig maken. Maar de komende tijd moet de weldoorvoede zoon van Bolle Jan de buikriem flink aanhalen en kunnen hij, zijn vrouw Natasja en de kinderen wel een extraatje gebruiken.

Niks ‘derde videorecorder’, niks drie keer ‘uitgebreid in bad’ gaan. In de achtdelige realitysoap De Frogers: effe geen cent te makken is schraalhans keukenmeester.

Kringloopwinkel

De familie moet een maandlang zien rond te komen van een bijstandsuitkering. Een eigen huis? Niets ervan, een lege huurwoning die ze moeten inrichten met spullen uit de kingloopwinkel.

Geen salaris
Intussen blijven vader en moeder Froger hun gewone werk doen, alleen krijgen ze er niets voor betaald en is het voor René behelpen geblazen als hij in een geleende oude wagen op weg moet naar een optreden.

Klagen
Je zult ze niet horen klagen, de Frogers doen het voor het goede doel. Ze hebben het zelf ‘ook niet altijd even breed’ gehad, meldt RTL 4, en willen met name het werk van de Voedselbank onder de aandacht brengen.

Voedselbank
Deze instelling verstrekt levensmiddelen aan behoeftige huishoudens. „Het is eigenlijk triest dat er in zo’n welvaartsland als Nederland mensen van de Voedselbank moeten leven”, vindt de zanger. „Helaas is ’t zo. Daar kun je alleen maar respect voor opbrengen.”

Leerzaam
Hij verwacht dat het leven op de rand van het bestaansminimum een leerzame ervaring zal zijn voor hem en zijn gezin. Maar ‘simpelweg gelukkig’ zijn? Dat waarschijnlijk ‘effe’ niet.

Reageren