De ‘zweep‘ knalt weer in The bold

Hij trouwde in The bold and the beautiful met Brooke om haar affaire met schoonzoon Deacon te verdoezelen. Maar toen het schandaal toch uitkwam, verdween Whip Jones zeven jaar geleden weer van het toneel. Vanavond keert hij terug in de soap, met alle problemen en intriges vandien. 

Whip betekent ‘zweep’ en die laat Whip Jones vanaf vanavond weer knallen in The bold. Bij zijn vorige optreden zorgde de public relations manager van de Forrester Family Company al voor veel ophef. Hij zat achter Brooke aan en wist haar aangenaam te verrassen door zich op te werpen als de moeder van Brookes baby. In werkelijkheid was zij zwanger van Deacon Sharpe, de echtgenoot van haar dochter Bridget. Whips ‘bekentenis’ bespaarde haar een enorm familieschandaal.

Intrigant
Maar hij maakte misbruik van de situatie door Brooke te chanteren. Hoewel ze niets in hem zag, kreeg hij haar zelfs zo ver om met hem te trouwen. Uiteindelijk kwam de affaire van Brooke en Deacon toch aan het licht en ging het paar weer uit elkaar. Whip Jones droop vervolgens af en verdween uit beeld als hoofd promotie van Forrester International. Zeven jaar later steekt de intrigant zijn markante hoofd weer om de hoek in de soap. Hij zoekt werk en daar kan Stephanie hem wel aan helpen. Zij wil hem inhuren als pr-chef van haar nieuwe bedrijf Jackie M Designs. Stephanie hoopt daarbij dat hij Brooke kan inpalmen en weghouden van haar zoon Ridge.

Slechterik
Rick Hearst (foto) speelt de rol van Whip Jones. Als soapie heeft deze 47-jarige acteur een indrukwekkende staat van dienst. Hij zat in Days of our lives, The guiding light, The young and the restless en General hospital. Een dag voordat hij zijn come-back maakte in The bold stond hij nog op de set van General hospital als slechterik Ric Lansing. „Ik was even bang dat ik naar de verkeerde studio zou rijden en in een identiteitscrisis zou raken”, lacht Rick, „maar gelukkig kon ik op tijd omschakelen”.

Reageren