Dure cadeaus en zwangere man

Oprah weet de meest bijzondere gasten en situaties voor de camera te halen. Heeft er ooit iemand nee gezegd? Een collage van mooie en bijzondere momenten.

In 2004 wordt het publiek verrast. Alle 276 gasten krijgen een Pontiac G6 cadeau. Een reclamestunt van General Motors. Da’s een leuke presentje zou je zeggen, maar achteraf blijkt dat een deel van het publiek de belasting die over de auto moet worden betaald niet kan ophoesten. Dat is pijnlijk. Gelukkig lost Oprah het op door iedereen de mogelijkheid te geven om de auto te weigeren of te verkopen.

Homohuwelijk
In Amerika staat het homohuwelijk al jarenlang ter discussie. Sommige staten gaan mee in de tolerante houding die Europa kent. Maar bij Oprah komen ook de vijanden van deze gelijke rechten aan bod. Zo riep iemand uit het publiek tijdens zo’n gevoelgige discussie dat ze doodmoe werd van het gepraat over homo’s en hun seksualiteit Terwijl het applaus klonk riep Oprah: “Weet je waar ik doodmoe van wordt? Van heteroseksuele mannen die jonge meiden verkrachten en misbruiken.”

Invloedrijke beroemdheid
Sinds vijf jaar mag Oprah zich de meest invloedrijke beroemdheid ter wereld noemen.
Het Amerikaanse magazine Forbes publiceert deze lijst een keer per jaar. Hoe je op zo’n lijst terechtkomt? Met name de jaarinkomsten bepalen de placering. Oprah heeft vorig jaar zo’n 275 miljoen dollar op haar bankrekening kunnen bijschrijven. Ter vergelijking: golfer Tiger Woods staat tweede met 115 miljoen dollar.

Gul
Oprah mag dan geld als water verdienen, ze geeft het ook met bakken weg! In 2005 (het jaar van orkaan Katrina) belandt de talkshowkoningin op een heel bijzondere lijst: ze is nummer 32 op delijst van de meest gulle gevers onder beroemdheden.
Ze had in dat jaar maar liefst 303 miljoen dollar gedoneerd. Ook in 2007 spant ‘Oprah de barmhartige’ de kroon.

Zwangere man
Hebben we inmiddels niet alles gezien? Nee dus. Zie hieronder Oprah's nieuwste primeur:


De zwangere Thomas heette ooit Tracy, maar wilde verder als man. Ze onderging de behandelingen en ook een aantal operatie. Wel wilde hij de voortplantingsorganen in tact houden, mocht hij ooit een kinderwens krijgen. In de show vertelt Thomas dat hij als MENS het recht heeft op een kinderwens en dat hij deze wens dus ook als tot man omgebouwde vrouw mag hebben. En Oprah zegt dat het goed is: "Yes, you do have that right." (ja, dat recht heb je).

Reageren