Floortje Dessing bezoekt de ruige Faeröer-eilanden

De Faeröer-eilanden liggen in het uiterste noorden van Atlantische Oceaan. Floortje Dessing bezocht voor Floortje Naar Het Einde van de Wereld twee gezinnen die daar een schapenboerderij runnen.

De presentatrice vertelt dat het leven daar nogal wat voeten in aarde heeft. 'Ze hebben kinderen, die recht hebben op onderwijs. Elke zondag komt er daarom per helikopter een leraar langs, die vijf dagen de kinderen les komt geven. Daarna gaat hij weer naar huis.

Naar de dokter

Als iemand ziek wordt, is er ook geen arts waar ze naartoe kunnen. Ze hebben daarom koffers met medicijnen. Als het nodig is bellen ze met een arts op het hoofdeiland, die ze dan vertelt wat ze moeten doen. Best bijzonder dat dat op drie uur vliegen van Nederland bestaat.'

Aan het einde van de wereld

In tegenstelling tot de mensen die ze bezoekt, leidt Floortje zelf een druk en hectisch leven. Ze vond het heerlijk om samen met haar gastheren aan 'het einde van de wereld' te zitten.

Hechte familie- en vriendenband

Toch zou een eenzaam bestaan ver weg niets voor haar zijn. 'Ik heb een enorme band met Nederland, met mijn familie en mijn vrienden en zou het heel moeilijk vinden om hen nooit meer terug te zien. Want dat is wel het grote offer dat je moet brengen als je op zo'n plek woont. Dat zou ik echt niet kunnen.

Lees hier een interview met Floortje over Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

Reageren