Frederik over flitsende Joep

Frederik Brom staat als acteur om zijn gladde rollen bekend. In Verborgen gebreken speelt hij Joep Verboom: "een snelle, flitsende, typische makelaar", zo omschrijft Frederik de rol zelf. Maar daar komt verandering in...

Door Roxanne Vis en Michelle van Voorst

Je speelt vaak een rol als de 'snelle jongen'. Klopt dat?

"Ja, dit is ongeveer mijn vierde rol waarin die eigenschappen overeenkomen. Maar ze verschillen ook weer genoeg van elkaar. Dat maakt het leuk en daardoor blijft het ook leuk."

Vind je het leuk dat je voor dit soort rollen wordt gecast?

"Ik zou 'nee' zeggen als het alleen maar om dit soort rollen ging. Joep is nu nog die snelle, flitsende, typische makelaar, maar daar komt verandering in. Hij verandert steeds meer doordat hij groeit in zijn rol als makelaar, maar ook in zijn rol als partner. Een glad uiterlijk betekent niet dat je zonder emoties door het leven kunt. Ook Joep krijgt te maken met verdriet. Deze kanten zie je steeds meer bij hem ontwikkelen. Daarin verschilt deze rol van mijn andere rollen."

Wat vind jij bijzonder aan de serie?

"Je kunt kijken naar de serie als het product, of gewoon hoe je er op tv naar kijkt. Voor mij is het bijzonder, omdat ik Joep met ontzettend veel plezier speel. Ik vind het heel goede scripts, waar we met inspirerende regisseurs en collega's aan werken. De makelaarswereld maakt de serie vooral bijzonder. Deze arena is nooit eerder gebruikt. Verborgen gebreken is echt 'homemade', dus hier in Nederland bedacht."

Hoe is de sfeer op de set?

"Goed! We draaien op een hoog tempo en doen veel scènes per dag. Dat brengt af en toe stress met zich mee. Maar het belangrijkste is dat we veel lachen en we elkaar vertrouwen. Daarom mag het een keer voorkomen dat je op je bek gaat. Dat is fijn samenwerken."

Hoe denk jij over een tweede seizoen?

"Er is natuurlijk al veel over gezegd. In dit geval hangt het af van wat NET 5 van Verborgen gebreken vindt. Zij kijken naar de afleveringen en besluiten of zij deze mooi vinden en het bij de zender vinden passen. Bij NET 5 hoeft een serie geen megahoge kijkcijfers te scoren. Als zij tevreden zijn dan komen we na dit seizoen terug op tv. Echt top dat ze dat op deze manier doen."

Reageren