Hanna Verboom keek als klein meisje al toe bij operaties

TVFilm belde even met hoofdrolspeelster Hanna Verboom (Elin) om bij te kletsen...

Ben je blij?
"We hoorden al vrij snel na de eerste reeks dat er een vervolg zou komen. Dat was goed nieuws. Altijd leuk om te horen dat je goed bezig bent. Bovendien duurt elke nieuwe aflevering van De co-assistent nu dubbel zo lang. Als je als kijker de eerste reeks al leuk vindt, ga je deze serie ook zeker kijken."

Wat maakt De co-assistent zo bijzonder?
"In Amerika noemen ze het dramey. Een combinatie van drama en comedy. Het heeft wel iets van bijvoorbeeld Ally McBeal. Maar ook de humor van schrijver Ronald Giphart zie je terug in de serie."

Heb je iets met ziekenhuizen?
"Mijn ouders deden in Afrika aan ontwikkelingswerk en hebben in Kenia een ziekenhuis gerund. Daar zijn de ziekenhuisregels toch iets anders dan hier. Ik kan me nog herinneren dat ik als klein meisje stond toe te kijken bij een operatie…"

Nu ben je als Elin terug in het ziekenhuis…
"Elin is een charmante meid, wel wat naïef en onhandig. Soms iets te. Maar het is leuk om haar te spelen."

Heb je nog tijd voor andere rollen?
"Ïk heb in een korte film gespeeld die op het Filmfestival in Utrecht gaat draaien, speel een kleine rol in Rebuy (komisch drama met Johnny de Mol dat begin volgend jaar uit komt, red.) en momenteel zijn we bezig met de derde serie van De co-assistent. Dus voorlopig zijn jullie nog niet van ons af."

Uit: TVfilm

Reageren