Het echte Medium

Medium is gebaseerd op het leven van Allison DuBois uit Phoenix, Arizona. Zij maakt sinds haar zesde contact met overleden mensen en werkt, naar eigen zeggen, al jaren samen met de politie bij het oplossen van moorden en het vinden van vermiste lijken. Diezelfde rechercheurs ontkennen overigens nog altijd dat ze van haar diensten gebruik maken.

Allison schreef over haar ervaringen het boek Don't kiss them good-Bye. “Niet iedere afevering is biografisch, hoor”, vertelde een opvallend nuchtere Allison in een interview met een lokale website. “Het lijkt er wel op, maar wel met een flinke dosis Hollywoodglamour. “

Controverse
Nu gelooft natuurlijk niet iedereen in mediums en het bestaan van geesten; dé reden voor ene professor Gary Schwartz om Allison en wat 'collega’s' aan een serie tests te onderwerpen. Amerika reageerde geschokt toen uit dit onderzoek bleek dat Allison toch echt een link schijnt te hebben naar ‘gene zijde’.

Dubbel blind
Tegenstanders hielden echter vol dat het allemaal onzin was en dat de methodes van Schwartz - op zijn zachtst gezegd - niet wetenschappelijk verantwoord waren. Zo is er bijvoorbeeld geen dubbel blind onderzoek uitgevoerd en dat is de standaardprocedure bij wetenschappelijk onderzoek.

Honderd procent
Maar voor Patricia Arquette, de vertolkster van Allison DuBois, maakt de controverse rond het onderzoek niets uit. “Tijdens opnames moet ik er voor de volle honderd procent in geloven. Dat doe ik ook: ik geloof echt dat er mensen zijn die in contact staa met het paranormale. Maar ik weet ook dat er een hoop oplichters rondlopen.”

Reageren