Het Journaal scoort dankzij elfstedenkoorts

9 februari 2012 09:44 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het was al duidelijk dat de 'Tocht der Tochten' er niet zou komen, maar miljoenen wilden dat toch zelf horen

Bijna 2,3 miljoen kijkers zaten voor de buis. Misschien sommigen nog met een sprankje hoop, maar de meesten wisten het al: het ijs was niet dik genoeg. De elfstedentocht gaat er voorlopig niet komen. Ook al was dit al zo'n beetje bekend: Het Journaal besteedde toch bijna de hele uitzending aan het live uitzenden van de persconferentie.

Mediadeal
In de radiouitzending van Giel Beelen onthulde het rayonhoofd van Hindelopen vanochtend op 3FM dat het in de vergadering al vrij snel duidelijk was: de eflstedentocht kon niet doorgaan. Daarna hebben ze gewoon tijd gerekt, zodat ze mooi op 20.00 uur, speciaal voor Het Journaal, aan de persconferentie konden beginnen.

Pijnlijk voor RTL 4
De uitslag is dubbel pijnlijk voor RTL 4. Allereerst viste het concurrerende RTL Nieuws (uitzending 19.30 uur) daarmee achter het net, en met de uitspraak van de Vereniging de Friesche Elf Steden zakte de volledige avondprogrammering door het ijs. Naar halsoverkop ingelaste uitzending Elfstedenkoorts keken minder dan 800.000 mensen, ver onder wat gebruikelijk is voor de zender.

Meer over