Het schema van het Eurovisie Songfestival

De dag van de waarheid is aangebroken. Gaat Anouk het redden? Wij hebben het schema van vanavond voor je klaarliggen.

Vanavond is het dan eindelijk zo ver, gaat Anouk de finale halen? Als het aan Songfestivalkenner Cornald Maas ligt wel. „Het liedje voldoet niet aan de songfestivalwetten waaraan wij denken dat het moet voldoen. Maar het nestelt zich in je, het heeft een diepe, herkenbare melancholie en het wordt gezongen door een overtuigende zangeres. Daar kan de vak­jury in elk geval niet omheen.”

Speciaal hebben we voor jullie een handig schema gemaakt waarop je zelf de punten kan geven voor de optredens van vanavond. Denk je er hetzelfde over als Cornald?

Download hier het schema.

Op weg naar het Sonfestival

Vanaf 21.00 uur barst het songfestivalgeweld los. Daarvoor, om 20.30 uur, zendt de TROS Op Weg naar het Songfestival uit, waarin bekende songfestivalliefhebbers hun visie geven op de acts van vanavond. Cornald Maas is niet de beroerdste om te voorspellen wie er volgens hem naast Anouk deze eerste halve finale doorgaan naar de grote eindstrijd op zaterdag. „Denemarken, Rusland, Oekraïne, Servië, Ierland - als Ryan Dolan goed zingt, Moldavië, Wit-Rusland, Oostenrijk met de hakken over de sloot en eventueel Cyprus.”

Reageren