Hulp bij dilemma's in Ik Kan het Niet Alleen

7 mei 2013 12:04 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Een jury adviseert mensen met een dilemma in het nieuwe RTL 4-programma Ik Kan het Niet Alleen. Vanavond is de eerste aflevering op RTL 4 en de eerste case is gelijk een heftige.

In de eerste aflevering krijgt het forum een hulpvraag van een getraumatiseerde vader, Jacques Beemsterboer. Zijn dochter Nadine is zes jaar geleden vermoord en hij wil de dader opzoeken in de gevangenis. Met de confrontatie hoopt hij zijn verdrongen gevoelens boven water te halen en rust te krijgen. Zijn vrouw en andere dochter vinden dit niet zo’n goed idee. Wat adviseert de ‘volksjury’ hem?

De jury van Ik Kan het Niet Alleen

De groep bestaat uit 35 personen en vormt een afspiegeling van de Nederlandse bevolking. Ik kan het niet alleen is gebaseerd op het Britse realityprogramma The audience. Vorst Media, het bedrijf van Peter van der Vorst, produceert deze Nederlandse versie. Peter geeft buiten beeld commentaar en speelt geen bemiddelende rol, zoals in Gepest en Mijn leven in puin. „Het gaat soms over zaken van leven en dood, maar soms over een luchtiger dilemma”, zegt hij. „Zo gaat onze jury ook advies geven aan een vrouw met een slechtlopende schoenenwinkel. Kan ze de zaak beter sluiten of moet ze doorgaan?”

Meer over