Hulp voor Octomom (update)

'Octomom' is de bijnaam voor de moeder van 's werelds eerste en enige overlevende achtling. De Amerikaanse Nadya Suleman had eind 2008 al zes kinderen op de teller staan en gaat nu, samen met haar veertienkoppige kroost, gebukt onder een betaalachterstand van 450 duizend dollar op haar huis in Californië. Reden voor huisbaas Amer Haddadin om Oprah Winfrey en Dr. Phil te vragen om bijstand.

Update 26-03-10
Castreren of steriliseren
Naar die bijstand kon ze fluiten, maar er komt hulp uit onverwachte hoek.

Na eerder een aanbod van sexgigant Vivid Entertainment te hebben gekregen, is het dierenorganisatie PETA die Octomom's woning gaat afbetalen.

De link tussen de dierenorganisatie en Nadya's thuissituatie is door PETA snel gemaakt. Ze plaatsen binnenkort een groot bord in Nadya's voortuin met daarop de tekst: "Laat je hond of kat geen moeder van een achtling worden. Altijd castreren of steriliseren."

-------
Oorspronkelijk bericht 23-03-10
De alleenstaande Nadya Suleman kocht het huis in maart 2009. Ze zou volgens de overeenstemming het eerste jaar 4.139 dollar per maand afbetalen. Daarna volgde een eindrekening van maar liefst 450 duizend dollar.

Redders in nood?
Omdat de vruchtbare moeder met een geldtekort kampt en nu met haar kroost op de straat dreigt te belanden, heeft schuldeiser Amer Haddadin aan Oprah en Dr. Phil gevraagd om de schulden af te betalen. Beide talkshowhosts hebben indertijd een uitzending gemaakt met Nadya Suleman. En zij staan toch bekend als redders in nood?

"Oprah heeft mevrouw Suleman nooit financieel ondersteund en is dat ook niet van plan in de toekomst", laat een woordvoerder van de talkshowdiva weten aan entertainmentwebsite TMZ.

Op bijstand van de tv-psycholoog hoeven ze evenmin te rekenen: "Dr. Phil heeft geen plannen om betrokken te raken bij de huidige situatie van de familie Suleman", zo luidt het commentaar.

Octodocu
In januari 2010 zond SBS 6 de documentaire Octomom uit, afkomstig van Eyeworks, het productiebedrijf van Reinoud Oerlemans.

Reageren