Interview | Gordon over Hotter Than My Daughter

In Hotter Than My Daughter krijgen ordinair geklede moeders een metamorfose. En Gordon valt weer van de ene verbazing in de andere.

Waren er in Nederland  nog moeders te vinden die  toe waren aan een metamorfose?
„Absoluut! Het tweede seizoen is zelfs nog erger dan het eerste. Een nieuw aspect is dat niet alleen moeders, maar ook vaders een make-over kunnen krijgen. Wat ikzelf heel vermakelijk en opvallend vind, is dat de stoerste mannen zo lief zijn om werkelijk alles met zich te laten doen.”

Moeders die zich jonger kleden dan hun dochters: wat zit daar dan achter?  
„Achter elke kandidaat zit wel een bijzonder en eigen levensverhaal. Wel is het zo dat alle moeders vaak uitbundig in het leven staan. Toch heeft de reden daarvoor ook vaak een verdrietige grondslag. Dat kan een scheiding zijn, maar ook het overlijden van een kind. Vaak zijn ze door een emotionele klap ontspoord en dan vinden ze ineens dat het hún tijd is. Vervolgens leven ze hun leven alsof het elk moment afgelopen kan zijn.

Op zich is dat een goede instelling, maar niet ten koste van je kinderen. Als moeder heb je een voorbeeldfunctie. Aan zo’n losgeslagen moeder heeft een kind helemaal niks. In het begin denk ik dan weleens: mijn hemel, bestaat dit echt? Maar al gauw maakt die gedachte plaats voor een gevoel van sympathie.”

De band met jouw vorig jaar overleden moeder was heel sterk. Wat zou zij hebben gezegd over Hotter Than My Daughter?
„Ze had het geweldig gevonden en zat waarschijnlijk wekelijks voor de buis; Hotter Than My Daughter lag volledig in haar straatje. Mijn moeder was een keurige vrouw. Ze was altijd heel netjes gekleed en had vast iets gezegd als: wat vreselijk, hoe kunnen die vrouwen er nou zo bij lopen?”

Heb je het gemis van je moeder inmiddels een plek kunnen geven?
„Er zijn nog altijd periodes waarin ik het heel moeilijk heb. Toch heb ik het gevoel dat ze dicht bij me is. Tijdens de theatertour met L.A. The Voices zong ik avond aan avond een liedje voor haar. Het gekke was dat ik elke keer het gevoel had dat ze ook echt aanwezig was. Dat is enerzijds best gek, maar natuurlijk is het ook iets moois.”

Je bent hebt succes op tv en met L.A. The Voices. Is dit een kwestie van hard werken of het hebben van de juiste connecties?
„Het is een combinatie. Ik heb altijd heel hard gewerkt. In het verleden zijn er ook dingen mislukt, maar afgelopen anderhalf jaar gaat het eigenlijk alleen maar goed. Ik krijg veel programma’s aangeboden waartegen ik ook ‘nee’ zeg. Ik doe alleen maar dingen die bij me passen en die ik kan dragen. Leeghoofdige tv-programma’s als Over De Vloer en Gillend Naar Huis waren erg leuk om te maken, maar ik haal meer voldoening uit programma’s als Hotter Than My Daughter.”

Je hebt vaak gezegd dat je je op een gegeven moment wilt terugtrekken uit de showbizzwereld. Toch ga je steeds weer nieuwe avonturen aan. Waarom eigenlijk?
„In principe hoef ik niet meer, maar het is natuurlijk onzin om op mijn 43e te stoppen met werken. Ik heb vaak geroepen dat ik er over vijf jaar mee ophoud en dan naar Zuid-Afrika ga. Dat is nog steeds een stil verlangen. Misschien gebeurt het ook wel over een paar jaar, maar de dingen die ik nu doe, geven me veel voldoening. Ik moet er nog niet aan denken om op m’n lauweren te rusten. Zolang m’n werk mijn hobby is, is er alleen nog maar winst te behalen.”

En kinderen?
„Dat hoofdstuk heb ik afgesloten. Zeg nooit ‘nooit’, maar op dit moment en met mijn ­levenspatroon zeg ik: nee.”

Lees hier wat Gordon eerder zei over Hotter Than My Daughter

Hotter than my daughter donderdag 20.30 l RTL 4.

Dit interview is verschenen in Televizier 16 2012

Reageren