Interview | Viktor Brand (De Ideale Zaterdagavond)

Hij noemt zichzelf een enorme zapper en ook herinnert Viktor Brand (40) zich nog goed wat hij zelf keek in zijn jeugd. Maar wat is de ideale tv-avond van Viktor?

Wat wil je met het programma De Ideale Zaterdagavond bereiken?
„Het echte zaterdagavondgevoel is lange tijd weggeweest en er was veel vraag naar een gezellig familieprogramma. De kracht van het programma is vooral de herkenbaarheid voor jong en oud. Jan Smit vertelt over Telekids, Willeke Alberti over Jos Brink en over het feit dat zij de enigen in de straat waren met tv. Nostalgisch en een hoog feelgoodgehalte.”

Had SBS 6 er ook behoefte aan?
„De zender heeft het moeilijk, maar we proberen niet alleen op kijkcijfers te varen. Ik had ook niet de illusie dat we miljoenen kijkers zouden trekken tegenover All You Need Is Love. We maken een zo leuk mogelijk programma en daar doen we onze stinkende best voor. Ik zet me voor 1000 % in. Succes heb je niet altijd in eigen hand, maar we blijven opgewekt en strijdvaardig.”

Heb jij zaterdagavondherinneringen?
„Op zaterdagavond mocht ik laat opblijven; zat ik met natte haartjes op de bank en kreeg ik chips en een glas cola. Dan was het feest. We keken de shows van Ted de Braak, met name het stokkenvangen was favoriet en ik mocht Derrick kijken. Mijn moeder zei wel 14 keer: ‘Het is maar film’, want spannend was het zeker. Ik herinner me nog de jonge Ron Brandsteder en natuurlijk de charismatische en energieke Willem Ruis. Onvergetelijk.”

Welke BN’er was tot nu het leukst?
„Met iedereen heb ik een leuke tvavond beleefd. Allemaal anders. Frans Bauer koos Voor de vuist weg van Willem Duys, een programma dat hij zelf niet heel bewust heeft meegemaakt. Frans kende ook alle afl everingen van Dynasty en Dallas, omdat hij voor zijn analfabetische ouders de ondertiteling voorlas.”

Hoe ziet jouw ideale tv-avond eruit? „Die breng ik het liefst met vrienden door. Kaarsjes, wijntje, Franse kaas op tafel. De ene keer lekker bijkletsen zonder tv, de andere keer gezamenlijk The Voice kijken. Ik kijk zelf van alles. Sport, films, series als Mad Men, Dexter en Lost, Spoorloos, RTL Boulevard, Shownieuws en As The World Turns.”

 

Reageren