Jack krijgt programma bij RTL

Wel-niet, wel-niet: jawel, Jack Spijkerman keert in het nieuwe tv-seizoen na een lange periode van afwezigheid toch écht terug op de buis. In het najaar is Jack met een nieuw programma te zien bij RTL 4.

In Wat vindt Nederland? draait het straks vooral om de publieke opinie. Jack vraagt Nederlanders hun mening te geven over actuele zaken. Volgens een woordvoerder van RTL Nederland gaat het om een "actueel entertainmentprogramma" op de zaterdagavond.

Onderhandelingen
Vorig jaar leek er al eerder sprake te zijn van een mogelijke samenwerking tussen de zender en de presentator, maar de onderhandelingen liepen toen nog stuk.

Invulling
Maar tweemaal is in dit geval scheepsrecht. "Ditmaal hebben we een programma dat helemaal bij Jack past", aldus de woordvoerder op NU.nl. RTL is momenteel met Jack aan het kijken hoe ze het programma verder gaan invullen. Of daar meer presentatoren bij betrokken zullen zijn, is nog niet bekend.

Talpa
Jack Spijkerman trok met het VARA-programma Kopspijkers jarenlang wekelijks miljoenen kijkers. Maar toen hij in 2005 overstapte naar John de Mols Talpa (later Tien) en daarvoor het vergelijkbare Koppensnellers, verhuisden de kijkers niet mee.

Flop
Talpa flopte uiteindelijk en werd overgenomen door RTL (die maakte er RTL 8 van). Veel Talpa-presentatoren vonden nieuw onderdak bij RTL, maar de zendergroep leek aanvankelijk weinig interesse te hebben in Jack. Maar met Wat vindt Nederland? blijkt er nu ook voor de voormalige VARA-coryfee leven na Talpa te zijn.

Reageren