Jamie Kennedy is een doorzetter

16 september 2009 12:06 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Melinda's droom lijkt vanavond uit te komen in Ghost whisperer. Haar overleden echtgenoot Jim, die de reis naar het hiernamaals niet wilde maken en daarom in het lichaam van ene Sam is gekropen, herinnert zich weer wie hij was. Melinda (Jennifer Love Hewitt) heeft daarmee weer alles wat haar hartje begeert.

Hoe zit dat met haar echte vriendje, Jamie Kennedy (39, hij speelt Eli in de serie)? Televizier spreekt hem in Londen.

Op jouw site schrijf je dat je jarenlang hebt geploeterd om acteur te worden. Is dat een grapje?

"Nee, dat is echt waar. Daar gaat mijn autobiografie ook over. Ik wilde per se acteur worden en heb mezelf na mijn middelbare school tien jaar de tijd gegeven om het te maken. Ik heb vierenhalf jaar afgezien, sliep soms in de sportschool, in het park of in de auto."

Opgeven kwam niet in je op?

"Ach, misschien heb ik ook wel zo afgezien, omdat ik dacht dat dat erbij hoorde. Ik las verhalen over grote Hollywood-acteurs, zoals Dustin Hoffman en Jack Nicholson, die hetzelfde hebben meegemaakt."

Uiteindelijk is het dus toch gelukt. Ligt dat aan je talent of je doorzettingsvermogen?

"Hoe graag ik ook zou willen zeggen dat het mijn talent is, denk ik dat mijn doorzettingsvermogen de sleutel tot succes was. Harrison Ford, die zelf pas bekend werd toen hij de dertig was gepasseerd, heeft ooit gezegd: 'Je maakt het in Hollywood als je maar lang genoeg blijft rondhangen.' Dat heb ik gedaan."

En nu ben je gevraagd voor Ghost whisperer en heb je ook nog een relatie met Jennifer Love Hewitt, die, als producer van de serie, feitelijk je baas is.

"Ja, ik moet haar niet kwaad maken, anders gaat mijn personage misschien dood. Nee, dat gaat goed. Het is vreemd. Om als acteur een rol in een succesvolle film of serie te krijgen, is al als het winnen van de loterij. Jennifer is fantastisch. Ik wil uiteindelijk graag met haar gaan trouwen en kinderen krijgen, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen."

Meer over