Jan Kooijman vindt nieuw geluk

Nog één keer lacht de liefde Danny de Jong toe in 'GTST'. Het ziet er naar uit dat Jan Kooijman, die de rol van de schrijvende klusjesman speelt, over ruim een maand in stijl afscheid gaat nemen van de soap.  

Langzaam maar zeker bloeit de komende weken in GTST iets moois op tussen Danny en Nuran, de Nederlands-Turkse aanwinst van Lorena’s kapsalon. Dit tot grote schrik en afkeer van haar zus Aysen die bij rechercheur Jack in de leer is. Maar dat zal de tortelduifjes er niet van weerhouden elkaar, bij voorkeur op stille plekjes, onstuimig te beminnen.

Laatste verovering
Danny de Jong had in Meerdijk eerder liefdesrelaties met Ronja Huygens, Sjors Langeveld, Charlie Fischer en Maxime Sanders. Een fraaie score voor een personage dat Meerdijk pas drie jaar ‘onveilig’ maakt. Nuran Baydar wordt de vijfde verovering van de playboy, tevens klusjesman en schrijver. Als er geen gekke dingen meer gebeuren, zal het de laatste zijn: Jan Kooijman keert het soapdorp begin maart de rug toe. De 30-jarige vertolker van Danny wil zijn andere tv-activiteiten uitbreiden en meer tijd aan zijn gezin gaan besteden.     

Afwijzende reactie
Intussen woedt op de website www.gtstfanclub.nl een heftige discussie over de entree van de Turkse zusjes, gespeeld door Toprak Yalçiner (Nuran) en Dilan Yurdakul (Daysen). Veel kijkers vinden de afwijzende reactie van Lorena op Nurans hoofddoek belachelijk. Maar de nieuwe eigenaresse van de kapperszaak/sapbar krijgt ook bijval. ‘Nou, ik snap het wel hoor’, schrijft ene Denise. ‘Er komt geen mens aan mijn haar die haar eigen haar verstopt.’ De mening van fan Marijke zal de makers goed doen. ‘Ik vind het ergens een goed ding dat GTST meegaat met de tijd’, vindt zij, ‘en er toch een soort multiculturele samenleving wordt gecreëerd.’ 

Reageren