Jelle Brandt Corstius doet Zomergasten

27 april 2010 10:56 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Journalist Jelle Brandt Corstius (32) is de nieuwe presentator van de interviewreeks Zomergasten. Dat maakte hij gisteravond bekend in het tv-programma De Wereld Draait Door.

"Toen ik ben gevraagd om Zomergasten te presenteren heb ik geen moment getwijfeld", vertelt Jelle aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk. "Waarom ik ja heb gezegd? Ik had geen keuze. Als ik nee had gezegd, had ik de rest van mijn leven spijt gehad. Nu ik ja heb gezegd, is dat misschien zo", grapt de journalist.

Rusland-gek

Jelle was de afgelopen vijf jaar correspondent in Rusland voor de schrijvende pers en hij schreef twee boeken over zijn reiservaringen. De journalist maakte vooral naam met de goedbekeken VPRO-series Van Moskou tot Magadan (2009) en Van Moskou Tot Moermansk (2010), over de eigenaardige Russische cultuur.

Nu presenteert hij op hoop van zegen de nieuwste editie van Zomergasten. "Die twee zijn totaal niet te vergelijken met Zomergasten, dat is appels met peren vergelijken. Ik had toen ook geen idee waar ik aan begon, nu weer niet."

"Ik was tien toen de eerste Zomergasten werd uitgezonden, ik ben ermee opgegroeid. Het is een eer om het programma te presenteren. Maar ook wel spannend natuurlijk."

Lekker los

De Rusland-liefhebber hoopt levendigheid in het programma te brengen. "Er moet iets van spontaniteit in zitten," vertelt hij. "Ik weet natuurlijk wel waar de fragmenten over gaan, maar wordt zo toch samen met de kijker verrast. Ik denk dat het zo allemaal ietsje losser wordt."

Jan Marijnissen

Tussen 25 juli en 29 augustus ontvangt Jelle wekelijks bekende gasten, waaronder SP-prominent Jan Marijnissen. De vijf andere gasten in de zomerse interviewreeks, worden in juli bekendgemaakt.

Het is de 23ste editie van het VPRO-programma Zomergasten, waarin een bekende gast uit de literatuur, wetenschap, televisie, bedrijfsleven of politiek wordt geïnterviewd aan de hand van zelfgekozen beeldfragmenten. De vorige editie werd gepresenteerd door Opzij-hoofdredactrice Margriet van der Linden.

Meer over