Jennifer Love Hewitt interview

8 juli 2009 15:55 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Jennifer Love Hewitt (30) helpt in Ghost whisperer als de paranormaal begaafde Melinda Gordon al een aantal seizoenen ronddolende zielen om vrede te krijgen met hun lot. In het najaar gaat de serie alweer haar vijfde seizoen in. Wij spraken met Jennifer (JLH) en stelden haar natuurlijk ook vragen van jullie, leden van Televizier.nl!

Klopt het dat vijfde seizoen van Ghost whisperer een sprong in de tijd maakt?

JLH
: "De eerste keer dat ik dat hoorde, dacht ik ook: 'wat?' Maar om eerlijk te zijn weet zelfs ik dat nog niet zeker. Ik ga de eerste aflevering regisseren, maar de regisseur krijgt het script pas een dag of tien voor de opnames beginnen. Ik ben dus al net zo nieuwsgierig als jullie!"

Geloof je zelf ook in het bovennatuurlijke? (lezersvraag van acrazylady, Sjorsje en joanna1956)

JLH
: "Als je al zo lang en vaak in Melinda's hoofd en hart hebt gekeken, is het moeilijk om er niet in te geloven. Voor deze rol heb ik veel mediums en helderzienden gesproken en heb hen ongelooflijke dingen zien doen. En echt, ik zag nergens draadjes hangen, haha. Dus ja, ik denk zeker dat mensen en geesten een bepaald soort energie bij zich dragen."

Maar heb jij ook wel eens zoiets meegemaakt?

JHL
: "Je bedoelt of ik zelf ooit een geest heb gezien? Nee, gelukkig niet zeg. Ik zou me doodschrikken!"

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/103888/fbcb745485ae34ad9eea0f4d73a8ab7e/square

Kun je verklaren waarom series als Ghost whisperer en Medium het zo goed doen bij het publiek?

JLH
: "Ik denk dat het bovennatuurlijke aspect mensen intrigeert. We willen allemaal graag weten of er nog 'iets' meer is. Daarbij zou ieder mens wel eens terug in de tijd willen gaan om dingen anders te doen, bijvoorbeeld door geen ruzie te maken met een persoon vlak voor je ontdekt dat hij of zij ernstig ziek is. Melinda geeft mensen de kans om dit te doen en ziet anderen het ook doen. Het is een mooi gegeven."

Geeft de serie daarin het juiste voorbeeld?

JHL
: "Dat denk ik wel, ja. Ik heb mensen ontmoet die naar aanleiding van de serie hun hele leven hebben omgegooid, simpelweg omdat ze geen ongedane zaken meer willen hebben. En dat is echt cool."

Is het moeilijk om niet steeds in clichés te vervallen?

JLH
: "Nee, want de dood is misschien wel het minst clichématige in het leven. De verhalen die we vertellen, zijn echt. Het idee van een verhaallijn in Ghost whisperer is om het gevoel en de omstandigheden van mensen die net iemand hebben verloren zo realistisch mogelijk weer te geven. Daarom voelt de serie ook zo 'echt' aan. Het is herkenbaar voor iedereen."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/103886/487f5d3535a74ac6500941e5bc3899f7/square

Naast actrice ben je ook zangeres. Waar haal je de meeste voldoening uit?

JLH
: "Ik doe het allebei graag, al is zingen soms meer confronterend, omdat ik dan helemaal mezelf ben. Als mensen iets slechts zeggen over Melinda, kan ik altijd zeggen dat ze gewoon niet van de serie houden. Maar als ze kritiek hebben op mijn muziek of zangkunsten, gaat het echt over mij als persoon."

Je ziet er zoals altijd fantastisch uit, maar twee jaar geleden circuleerden er onflatteuze strandfoto’s van je op het internet. Heeft dat je leven beïnvloed?

JLH
: "Nou, het doet natuurlijk altijd pijn als mensen nare dingen over je zeggen. Het lijkt soms net of je weer terug bent op de middelbare school. Maar ik ben er inmiddels wel overheen, hoor. Ik heb het achter me gelaten en ben er zeker niet voor op dieet gegaan. Dat zou wel erg makkelijk zijn geweest."

Ghost whisperer is zondag te zien om 20.30 uur op Net 5.

Meer over