Jury

JP keert terug als stem van Lingo

4 Juli 2019 15:56 | overig-tv-nieuws | Door Constance van Amstel

© SBS
Zonder JP geen Lingo, zo dachten ze ook bij SBS 6. En dus keert behalve het spelletje zelf dit najaar ook de stem van Jan Peter Pellemans terug op televisie.

Vanaf het moment dat bekend werd dat Lingo een rentree op tv maakt bij SBS 6, liet JP weten dat hij graag terug zou keren als 'de stem'. Jarenlang was hij te horen in de spelshow als voice-over en deskundig jurylid als de presentator niet wist of een woord wel bestond. Toen woensdag Jan Versteegh bekend werd gemaakt als presentator, werd al snel duidelijk dat ook JP straks weer te horen is.

Wie is de mol

Met het verdwijnen van het spel in 2014, verdween ook JP van televisie. Achter de schermen bleef hij echter wel aan het werk, onder meer als eindredacteur bij Wie is de mol? Een lijntje naar Lingo is kennelijk snel uitgegooid, want inmiddels is bekend dat Pellemans na de zomer als vanouds weer te horen is bij het spelletje.

Patat met

Tegen RTL Boulevard zei Lingo's nieuwe presentator Jan Versteegh over de terugkeer van JP: “Ja, dat is toch fantastisch, Lingo zonder JP is een beetje als patat zonder mayonaise. Patat zonder mayonaise is ook leuk, maar het is niet hetzelfde als met.”

Cumshot

Het gezicht van JP is inmiddels ook bekend. Eerder dit jaar sprak hij in RTL's Iedereen had het erover over een legendarische Lingo-aflevering waarin een kandidaat het woord cumshot spelde. 

Meer over