Katja Schuurman beloond

Katja Schuurman heeft zondag uit handen van de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher de allereerste Golden heart award 2009 gekregen ter ere van haar werk voor stichting Return to sender.

De prijs is bedoeld voor organisaties of projecten die op het gebied van sociaal-maatschappelijk ondernemen bijzondere dingen doen.

Return to sender
Return to sender zoekt bijzondere producten in ontwikkelingslanden en verkoopt die vervolgens in Nederland. Op deze manier stimuleert de stichting de lokale economie en krijgen de ondernemers in arme gebieden de kans om hun leefomstandigheden te verbeteren.

Return to sender
De winst van de verkochte spullen gaat naar de producenten. Katja is ambassadrice van de organisatie. Samen met Art Rooijakkers (presenteert nu De zomer draait door) ging ze in 2008 op reis naar landen als Guatemala, Thailand en Nepal het gelijknamige Net 5-programma.

Golden Heart
De Golden heart award is een initiatief van de ondernemers op de Amsterdamse Dappermarkt en Golden Heart: een organisatie die zich inzet voor sociaal-maatschappelijk ondernemerschap.

Reageren